Translate

6 Haziran 2017 Salı

Aogashima Volkanı

*Bu yaklaşık 200 kişinin yaşadığı Aogashima Adasında çokta şaşırtıcı bir şey değil.Sadece bir okul ve tek bir postane ile Japonya’ya bağlı olan volkanik ada tam bir manzara şaheseri.
Aogashima, Izu Takımadalarının bir parçası, Filipin Denizinin iki yüz mil güneyinde yer alıyor.205 nüfuslu (2009 yılı itibariyle), Japonya’nın bir parçası ve Tokyo tarafından yönetilmektedir. İlk bu nefes kesen konumu fotoğraflarını gördüğümde,  bir tabak üzerinde ters bir puding hatırlatmıştı. Ya da tuhaf şekilli bir çörek.

*Ada oldukça iyi büyük bir kaldera içinde bir volkanik kaldera olması ile tanınır. Hala insanlar tarafından dokunulmamış, dünyada kalan böyle yerlerin var olduğuna inanmak zor.Aogashima ‘nın tüm nüfusu adanın küçük bir parçası üzerinde yaşıyor. Çoğu özellikleri gibi genel bir mağaza ve bir helikopter pisti olarak bulunduğu yerdir. Bu kadar uzak bir yerde büyük bir gece hayatı ya da gurme yemek seçenekleri beklemek gerçekçi olmasa da, Aogashima tamamen yoksun değildir. Rahatlamak ve gevşemek için harika bir yerdir. Tüplü dalış yoğun mavi sularında popüler bir etkinliktir.
*Adanın çok merkezi bir jeotermal saunası var. Yürüyüş ile geçirilen uzun bir günün ardından dinlenmek için mükemmel bir yol .  Adaya Erişilebilirlik seçenekleri çok büyük değildir: Sadece feribot ile ve helikopter ile ulaşılabilir. Havaya gözatmak için limanın 7/24 canlı yayın erişimi vardır.
*Gitmek isterseniz,yine de bilmeniz gereken; Hala aktif bir yanardağdır ve Son büyük patlama 1785 yılında, 200 yıldır önceydi. 140 kişinin öldüğü söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder